Rabu, 28 Disember 2011

Kata Semangat

Musim final exam muncul kembali di IPT. Walaupun tidak sama, tapi musimnya sudah tiba. Time seperti ini sangat memerlukan kata semangat dan motivasi yang cukup tinggi. Berjuang untuk final exam bukan semudah kata-kata diungkap. Ia memerlukan pengorbanan yang amat tinggi jika mahu mendapat keputusan yang tinggi.

Walaubagaimanapun, percayalah pada diri sendiri, belajar ikut strategi tersendiri, ikut jadual yang dibuat, dan pastikan juga rehat yang cukup. Jangan terlalu memaksa diri sehingga menyebabkan otak terlalu penat dan tidak dapat jawab dengan baik pada hari peperiksaan nanti.

Belajar di IPT sememangnya tidak sama dengan belajar di sekolah. Bila sudah berada di IPT, pasti ramai yang tahu bila time belajar dan cara menguruskannya. Cuma, adakah anda betul-betul belajar dengan cara yang betul? Jika tidak, cari penyelesaiannya dengan segera dan perbaiki kelemahan yang ada.

Jom tengok Don't potong... Pete Tong your NYE!!! pada 31.12.2011

Buat pelajar-pelajar IPT, selamat menduduki final exam. Semoga anda berjaya menjawab dengan baik. Yakin Boleh!

50 Contoh Soalan Peperiksaan Separa Perubatan

50 Soalan Sekyen A dari ebook rujukan pantas separa perubatan ( www.separaperubatan.com ) 1.       Apakah cara yang selamat untuk m...