Jumaat, 30 Mac 2012

Exam Juruaudit W41 14 April 2012

Exam atau peperiksaan untuk jawatan juruaudit W41 akan dijalankan pada 14 April 2012. Jika anda salah seorang calon, berita gembira buat anda!

Satu panduan khas untuk exam juruaudit akan dilancarkan pada 3 April 2012 (Selasa). Ia dibuat khas untuk membantu calon-calon lulus dengan cemerlang.

Dapatkan panduan tersebut bermula 3 April (selasa) di :


 

Panduan Kerjaya Guru

Assalamualaikum / salam sejahtera,

Tahukah anda bahawa kerjaya guru di Malaysia bermula dengan lulusan SPM sahaja? Mungkin rahsia ini tidak ramai yang mengetahuinya kerana beberapa sebab seperti tiada sumber informasi seperti buku rujukan khusus, tidak dapat mengikuti perkembangan pendidikan semasa, dan tiada sumber yang tepat.

Hanya dengan menggunakan kelulusan SPM, seseorang individu itu tidak perlu menempuh laluan sukar bagi mengejar impian untuk menjadi seorang guru.


Rakan saya ada menghasilkan satu panduan yang bakal mendedahkan bukan sahaja kerjaya guru lepasan SPM, tetapi ada 8 lagi saluran perguruan di Malaysia.

Jika benar anda seorang yang serius untuk menjadi seorang guru, maka panduan ini amat sesuai untuk anda jadikan rujukan. Klik link ini untuk memilikinya :


Panduan ini ditulis berdasarkan informasi kerjaya guru yang terkini. Kegagalan untuk memilikinya bakal melambatkan laluan anda untuk menjadi seorang guru.

Salam kejayaan


Panduan kerjaya guru untuk lepasan SPM, STPM, STAM, Matrikulasi, Asasi, Diploma dan Ijazah

Ahad, 25 Mac 2012

Kos Apa Nak Pilih Ni???

Keputusan SPM 2011 telah pun diumumkan. Ramai yang berjaya dan ramai juga yang kurang berjaya. Tapi...masalah sekarang adalah nak pilih kos apa? nak pilih universiti mana? diploma atau matrik? dan macam-macam lagi persoalan yang timbul...

Jika anda dalam salah satu keadaan seperti di bawah:

 1. Anda seringkali berasa keliru tentang masa depan pembelajaran anda selepas SPM 2011
 2. Aliran kerjaya selepas SPM 2011 apakah yang harus diambil?
 3. Jurusan apakah atau kerjaya yang bakal diceburi?
 4. Adakah minat anda pada sesuatu jurusan atau kerjaya itu bertepatan dengan keupayaan anda dalam bidang akademik?
 5. Anda TERCARI-CARI panduan untuk pengajian dan kerjaya Lepasan SPM 2011 yang TERKINI tetapi tidak menjumpainya..
 6. Anda sering dibayangi dengan gangguan “nak masuk dan pilih kerjaya yang diminati serta tempat pengajian mesti kena guna orang dalam..” - Susah betul dan perkara ini menakutkan anda!
 7. Sentiasa tidak berjaya dalam permohonan pengajian atau kerjaya setiap tahun. Adakah nasib hitam anda akan berulang lagi pada tahun ini?
 8. Adakah anda mempunyai perancangan kerjaya lain yang lebih terjamin dan selamat?
 9. Saya tak tahu bagaimana nak membuat permohonan pengajian/kerjaya?
 10. Saya tak tahu juga bagaimana prosedur pemilihan kerjaya dijalankan?
 11. Mampukah anda memenuhi syarat kelayakan yang diperlukan untuk menceburi bidang kerjaya yang anda idam-idamkan?
 12. Anda tercari-cari siapa yang patut ditanya mengenai maklumat kerjaya lepasan SPM 2011 selama 24 jam sehari!
 13. Dan pelbagai lagi masalah yang terlampau banyak. Saya tak mampu nak menceritakannya lagi di sini..

Ya, itu baru sedikit masalah yang tentunya dialami oleh semua calon Lepasan SPM 2011 khususnya. Kalau diikutkan, berlambak-lambak lagi masalah yang sudah tentunya merisaukan calon-calon lepasan SPM 2011 mengenai status kerjaya mereka nanti.

Mungkin anda sendiri tertanya-tanya. Bagaimana nak isi kursus kerjaya ini? Maklumat terkini pun anda tak tahu kan? Tapi, kalau isi yang itu, boleh lepas dan lulus ke?

Maka.. Itulah sebabnya maklumat ini ditulis khas buat anda. Ya, maklumat serta informasi kerjaya dan motivasi ini disediakan khas dan TERKINI untuk membantu anda menggapai cita-cita dan impian kerjaya selepas SPM 2011 yang diidam-idamkan selama ini.

Kini.. Semua masalah dan kerumitan ini akan berakhir bagi anda!Dapatkan panduan diatas untuk membantu anda yang sedang buntu/pening/was-was nak pilih kos apa nanti!!!!

Kenapa anda perlu dapatkannnya? Sebab ramai dah berjaya pilih kos yang sesuai dengan result dan juga berjaya masuk universiti!

Baca testimoni dibawah:


KEJAYAAN PELAJAR

Banyak lagi testimoni yang anda boleh baca disini

SEGERA DAPATKAN
(klik banner)

50 Contoh Soalan Peperiksaan Separa Perubatan

50 Soalan Sekyen A dari ebook rujukan pantas separa perubatan ( www.separaperubatan.com ) 1.       Apakah cara yang selamat untuk m...