Selasa, 8 Mei 2012

Soalan Peperiksaan PTD


Banyak soalan dan pertanyaan yang kami terima tentang soalan peperiksaan ptd dari calon-calon exam ptd pada 12 Mei nanti. Suka kami ingatkan, soalan-soalan adalah rahsia.

Walaubagaimanapun, satu panduan dan rujukan exam ptd 12 Mei nanti telah dibukukan dalam bentuk ebook. Ebook ini sangat membantu calon-calon exam ptd kerana ia merangkumi keseluruhan format soalan -100%.


Jika anda salah seorang calon exam ptd,
dapatkan ebook ini sekarang kerana masa untuk study semakin suntuk. Tiada lagi masa untuk berlengah.

Dapatkan sekarang di laman web jualan : http://exambertulisptd.blogspot.com

Ahad, 6 Mei 2012

careeron9.com


Salam Sejahtera,

Adakah anda mencari ....
 1. Jawatan Kosong Kerajaan

 2. Jawatan Kosong Swasta

 3. Jawatan Kosong Badan Berkanun

 4. Temuduga Terbuka

 5. Jawatan Kosong Di Sektor Perbankan

 6. Jawatan Kosong Terkini 

 7. Indonesia Lowongan Kerja Kosong 2012

 8. Singapore Jobs 2012

 9. Australia Jobs 2012

  dan banyak lagi....

  Semuanya boleh didapati di  http://www.careeron9.com. Dapatkan maklumat pekerjaan serta informasi terkini tentang jawatan kosong disini. 

  Layari sekarang http://www.careeron9.com/


Panduan Lulus Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) 12 Mei 2012 - Jualan Dibuka Sehingga 9 Mei

"Bahan bacaan ini adalah maklumat yang dijamin dapat membantu mereka yang mahu lulus peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik. Apabila ia dibaca, dan praktiskan terus"

Ini adalah kata-kata yang dihimpunkan daripada para pembaca yang telah mengaplikasikan segala maklumat yang dikongsikan dalam e-book Tips PTD yang lepas.

Buat pengetahuan umum, e-book ini telah membantu orang ramai untuk tampil lebih berkeyakinan dan berilmu, semasa menduduki peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik yang bakal berlangsung pada 12 Mei 2012.

E-book Tips PTD - Soalan Bocor, Langgar Undang-undang

Terdapat satu pertanyaan yang menarik daripada prospek yang berminat. Soalannya agak relevan memandangkan e-book ini telah terbukti banyak membantu orang ramai. Soalan itu adalah:

"Adakah e-book Tips PTD ini adalah soalan-soalan bocor daripada pihak SPA? Adakah e-book ini melanggar undang-undang?"

Bagi menjawab soalan ini, tim Tips PTD yang diketuai oleh Tuan Muaz Hadi menulis kenyataan seperti berikut:

"E-book Tips PTD tidak mengandungi sebarang soalan bocor. Kami juga tidak memperoleh maklumat berdasarkan 'kabel-kabel' tertentu atau sumber dalaman."

Tambah beliau lagi,
"Setiap maklumat yang dihimpunkan dalam e-book ini adalah hasil penilitian dan kajian tim Tips PTD sendiri. Soalan-soalan tidak boleh didedahkan kerana tertakluk pada Akta Rahsia Rasmi (OSA)."

Namun begitu, apa yang ingin ditekankan di sini adalah, setiap isi kandungan yang dihimpunkan dalam e-book Tips PTD ini memberikan gambaran soalan yang seakan-akan sama dalam peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik yang bakal berlangsung 12 Mei 2012 ini.


E-book Tips PTD - Hanya Untuk Mereka yang Serius Mahu Lulus

Jelas sekali, e-book ini bukan untuk semua. Ia adalah untuk para pembaca yang betul-betul serius mahu lulus dan diterima bekerja sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik.

Dalam e-book Tips PTD, kita akan memperoleh pakej-pakej maklumat seperti berikut:

1.      -14 Contoh esei - 7 contoh esei bahasa Melayu dan 7 contoh esei bahasa Inggeris. Membantu kita untuk menjawab soalan-soalan esei yang dikemukakan dalam peperiksaan 12 Mei 2012.
2.     - Pecahan format setiap seksyen - Tim Tips PTD memberikan maklumat secara terperinci mengenai format untuk setiap seksyen.
3.     - 180+ Contoh soalan matematik - Koleksi soalan Matematik Khas Peperiksaan Kerajaan. Harga sebenar untuk pakej ini adalah RM40 jika dibeli secara berasingan.
4.      -Nota isu semasa - Nota isu semasa yang terkini yakni versi 2011/2012 yang diperoleh daripada sumber autoriti. Nota ini sangat penting untuk kita lulus dalam peperiksaan PTD 12 Mei 2012 ini.
5.      -Kemaskni percuma (Selama 5 tahun) - Ini adalah tawaran gila yang ditawarkan oleh penulisnya, iaitu Tuan Muaz Hadi. Kita akan diberikan nota kemaskini percuma setiap kali peperiksaan PTD yang berlangsung setiap tahun.
Ini bermakna, apabila kita membeli e-book Tips PTD, kita sebenarnya telah menjimatkan ratusan ringgit dan berjam-jam masa untuk mendapatkan maklumat, bagi mempelajari cara yang betul supaya lulus dalam peperiksaan PTD.

E-book Tips PTD - Jaminan Pulang Wang Semula
Mereka sudah membantu lebih 7,000 calon peperiksaan kerajaan sejak tahun 2009. Andai kata kita gagal dan tidak berpuas hati dengan e-book Tips PTD, terus minta semula wang kita serta merta.
Tuan Muaz Hadi dan seluruh tim mereka berani membuat jaminan 'berani mati' ini. Kerana mereka percaya dengan jaminan "Pakej Sampai Lulus" yang ditawarkan selama 5 tahun. Beserta dengan kemaskini percuma untuk setiap edisi.


Jadi, tidak ada sebarang kerugian yang berpihak pada pembeli. Semua risiko ditanggung oleh tim Tips PTD. Sekiranya kita sudah melakukan tindakan seperti:
 1. Beli (Klik di sini)   
 2. Ulangkaji e-book.     
 3. Hadir ke peperiksaan.
Kemudian kita dapati setiap maklumat yang dibekalkan langsung tidak membantu. Terus hubungi tim Tips PTD untuk dapatkan semula wang kita 100%.

Beli Sekarang, atau Menyesal Kemudian (9 Mei Jualan Ditutup)
"Terima kasih atas tip dan bantuan yang diberikan mengenai peperiksaan awam Gred 41. Tip anda memang berguna dan membantu saya lulus dalam peperiksaan." - Koh Pea Kee, pembeli e-book Tips PTD.

Ratusan pembeli e-book sebelum ini sudah memanfaatkan apa yang dikongsikan dalam e-book Tips PTD.Tuan Muaz Hadi memaklumkan bahawa jualan e-book ini akan ditutup pada 9 Mei 2012.
Ini kerana beliau dan seluruh tim mahu fokus untuk membantu para pembeli e-book Tips PTD. Justeru itu, buat keputusan.

Beli sekarang, atau menyesal selepas 9 Mei 2012 (Jualan akan ditutup).
Beli E-book Tips PTD Sekarang (Klik Di Sini).
Untuk peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41, tarikh peperiksaan adalah 12 Mei.

50 Contoh Soalan Peperiksaan Separa Perubatan

50 Soalan Sekyen A dari ebook rujukan pantas separa perubatan ( www.separaperubatan.com ) 1.       Apakah cara yang selamat untuk m...