Isnin, 12 November 2012

Persediaan Temuduga KPLI-SR j-QAF 2013

Tahniah buat anda yang melepasi ujian MTeST dan dipanggil untuk seisi temuduga KPLI-SR j-QAF. Seisi temuduga merupakan saringan terakhir untuk pengambilan calon pelatih guru j-QAF. Ianya satu tahap yang cukup penting dan getir buat calon temuduga.

Sebagai calon temuduga KPLI-SR j-QAF, anda seharusnya membuat persediaan yang secukupnya sekiranya anda betul-betul ingin bergelar guru j-QAF. Berikut adalah beberapa tips ringkas untuk persediaan anda menghadiri seisi temuduga KPLI-SR j-QAF :

1-Persediaan awal
2-Buat latihan / simulasi temuduga KPLI-SR j-QAF
3-Meningkatkan aspek kemahiran komunikasi
4-Penyediaan sijil / dokumen berkaitan yang disusun mengikut turutan.
5-Amalkan doa penerang hati dan buat solat hajat.

Pelbagai lagi tips persediaan temuduga KPLI-SR j-QAF untuk calon temuduga ambilan Jan 2013. Layari http://www.kplij-qaf.comPunca Kegagalan Calon Temuduga KPLI-SR j-QAF

Punca utama kegagalan calon temuduga KPLI-SR j-QAF adalah kerana calon gagal meyakinkan panel penemuduga mengenai kelebihan yang ada pada diri masing-masing. Walaupun memiliki kelulusan yang cemerlang tetapi calon tidak mampu berhujah mahupun mengeluarkan pemikiran yang bernas mengenai pelbagai isu semasa.

Aspek komunikasi calon temuduga menjadi kelemahan utama. Sebagai seorang yang bakal bergelar guru j-QAF, calon semestinya menunjukkan bakat dan kemampuan untuk mendidik anak bangsa sekiranya terpilih mengikuti program KPLI-SR j-QAF.

Seisi temuduga KPLI-SR j-QAF merupakan saringan terakhir untuk pemilihan calon bagi ambilan Jan 2013. Calon temuduga yang dipanggil ibarat telah pun ‘sebelah kaki’ untuk bergelar pelatih guru j-QAF. Dengan persediaan yang cukup, calon berupaya meningkatkan keyakinan untuk menghadiri seisi temuduga tersebut dengan jayanya.

Panduan Lengkap Temuduga KPLI-SR j-QAF menyediakan panduan khusus yang lengkap buat calon temuduga. 4 modul utama yang boleh membantu calon temuduga j-QAF melalui seisi temuduga dengan cemerlang dan meyakinkan.

Pelbagai tips dan panduan sebagai persediaan untuk menghadiri seisi temuduga KPLI-SR j-QAF telah terkandung dalam pakej tersebut. Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari link berikut http://www.kplij-qaf.com 


50 Contoh Soalan Peperiksaan Separa Perubatan

50 Soalan Sekyen A dari ebook rujukan pantas separa perubatan ( www.separaperubatan.com ) 1.       Apakah cara yang selamat untuk m...